Website bouwer

website-bouwerU heeft besloten uw website te laten maken. U heeft dus een website bouwer nodig. Maar wie neemt u? Met wie gaat u in zee? Waar moet u op letten? Wat moet u doen en wat moet u vooral laten?

Tip 1. Ga voor kwaliteit

Uw website is dé manier waarop u uw onderneming presenteert op internet. Belangrijk genoeg dus om tijd en aandacht aan te besteden. En ook geld. Vraag niet allereerst wat een website laten maken kost, maar vraag vooral wat de website bouwer levert.

Tip 2. Kies een website bouwer met wie het klikt

Het is belangrijk dat u en uw webbouwer elkaar begrijpen. Maak daarom kennis en kijk of u samen een klik hebt. Als kleine ondernemer kiest u misschien een website bouwer die zelf ook niet te groot is. Die zal u hoogstwaarschijnlijk beter begrijpen dan een groot bureau dat vooral bouwt voor grote bedrijven. Heeft u een groot bedrijf, dan kiest u waarschijnlijk juist wel voor dat grote bureau.

Tip 3. Google uw webbouwer

Zoek uw website bouwer op via Google. Zoek op termen als: website bouwer Zwolle, website laten maken Zwolle (als u in Zwolle gevestigd bent) of website ontwikkelaar. Vindt u hem gemakkelijk? Of is hij in geen velden of wegen te bekennen in de zoekresultaten? Een webbouwer die goed gevonden wordt in Google heeft kennis van zoekmachine optimalisatie. En dat is essentieel voor een goede website.

Tip 4. Bekijk de website kritisch

Kijk naar de website van uw website bouwer. Kunt u vinden wat u zoekt? Is het in één oogopslag duidelijk wat hij doet, voor wie en hoe hij werkt? De eigen website van de webbouwer geeft een idee van de manier waarop hij werkt. Als dat u aanspreekt, bent u al een eind op weg.

Tip 5. Check wat klanten over hem zeggen

Klanten die u voorgingen hebben misschien iets gezegd over hun ervaringen met deze website bouwer. Op LinkedIn, een bedrijvengids of op de website van de webbouwer zelf. Check die aanbevelingen, wat voor soort klanten heeft deze webbouwer en wat zeggen ze over hem?

Tip 6. Denk vooraf na over wat u zelf wilt doen

Een goede website bouwer overlegt met u wat u zelf kunt en wilt doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk zelf via een content management systeem (cms) de inhoud van uw website aan te passen en nieuwe pagina’s toe te voegen. Uw webbouwer kan u wegwijs maken in het cms en u vertellen waar u op moet letten.

Misschien wilt u zelf helemaal niets doen en alles uitbesteden. Overleg in dat geval hoe het werkt en wat het kost als u iets op uw website wilt veranderen.

Tip 7. Wie gaat uw website beheren?

Beheer van een website is belangrijk. Zorg ervoor dat hij het blijft doen. Het is bijvoorbeeld verstandig om regelmatig backups te maken van uw website zodat u in geval van nood een vorige versie kunt terugzetten. Ook een periodieke check, op dode links of fouten in de code, is aan te raden. Gaat u dat zelf doen of laat u dat doen?

Als u het zelf gaat doen, vraag uw website bouwer dan om tips en een eenvoudige handleiding.

Tip 8. Focus niet alleen op mooi

Menig ondernemer geeft geld uit aan een mooi logo of een goede video over zichzelf. En dat is prima. Weet wel dat de zoekmachines er niet om malen of uw website mooi is of niet. Zij kijken naar heel andere dingen. Of de code schoon is en snel en of het duidelijk is waar uw website over gaat. Zoekmachine optimalisatie is een vak apart, zoek iemand die snapt wat dat inhoudt.

U heeft niets aan een mooie website die alleen bezocht wordt door mensen die u al kennen. Een website die goed is gemaakt, levert u meer klanten en meer omzet op en dat is wat u wilt.

Tip 9. Het is en blijft uw website

Het is uw website, het is uw bedrijf en het gaat om uw geld. Zorg dat u in de lead bent. Uw domeinnaam moet van u zijn en niet op naam staan van uw website bouwer. U hoort de toegangsgegevens te hebben tot uw eigen website, zelfs al doet uw website bouwer (bijna) alles. Zorg ervoor dat u van de webbouwer af kunt als u dat wilt. Ook al gaat u daar niet vanuit, een goede website bouwer vindt dat normaal.

Tip 10. U kunt niet alles uitbesteden

Denk niet dat als u iemand opdracht hebt gegeven om uw website te bouwen, dat u dan klaar bent. Integendeel dan begint het pas. Om zo goed mogelijk bij uw wensen aan te sluiten, moet u samenwerken. U weet immers waar uw bedrijf voor staat, wie uw klant is en wat u aanbiedt. Een goede website bouwer helpt u dat zo goed mogelijk te presenteren via uw eigen website.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail