Website maken

website maken voor meerdere schermenElk bedrijf heeft een website nodig. Internet is immers een kanaal dat u niet mag missen. Hoe pakt u dat aan? Misschien wit u zelf een website maken, misschien wilt u dat laten doen.

Ook als u uw nieuwe website laat maken, is het belangrijk dat u weet waar je op moet letten. Het is immers úw website.

Waar begint u als u een website wilt?

Het maken van een website begint altijd met nadenken over uw bedrijf, over waar u voor staat, wat u te bieden heeft en wie uw klant is. Pas daarna weet u hoe uw website er ongeveer uit moet zien.

Vervolgstappen als

  • kiezen tussen zelf uw eigen website maken of dat laten doen door een pro
  • het vinden van een goede en betrouwbare bouwer die snapt wat u wilt
  • het schrijven van teksten, maken van video’s en foto’s
  • aanvullend gebruik van social media

komen pas als u precies weet wat u wilt.

Wat doet u zelf en wat besteedt u uit?

In de praktijk weten veel ondernemers wel ongeveer wat ze willen en wat ze te bieden hebben. Lang niet iedereen kan dit goed verwoorden of duidelijk maken in een video.

Veel website bouwers zijn ook gespecialiseerd in marketing en kunnen u helpen scherp te focussen en uw website duidelijk en aantrekkelijk voor uw klanten te maken. Vaak ook werken ze samen met gespecialiseerde SEO-tekstschrijvers die verstand hebben van schrijven én van internetmarketing. Ook voor beeld, design en social media kan een webbouwer u vaak verder helpen.

Waar moet u op letten?

Zaken om in ieder geval op te letten zijn

  • doet u het alleen zelf als u écht weet wat je doet
  • kies een professionele webbouwer die niet alleen verstand heeft van design, maar ook van internetmarketing en techniek (of met de juiste mensen samenwerkt)
  • als u deels zelf uw website wilt onderhouden en beheren, zorgt u er dan voor dat uw webbouwer gebruik maakt van een CMS (Content Management Systeem), waarmee u zelf artikelen kunt toevoegen en wijzigen.
  • vraag uw klanten, naar hun feedback
  • zorg dat uw website het doet in alle gangbare browsers en op mobiele devices
  • zorg ervoor dat de domeinnaam van uw website daadwerkelijk van u is (en niet van uw webbouwer of van een hosting provider)

Tot slot

Zeggen termen als responsive websites, SEO en metatags u niets en is uw website belangrijk voor u, besef dan dat goedkoop duurkoop is. Een goede webbouwer bespaart u veel tijd. En een professionele website levert u en uw bedrijf klanten en omzet op.

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail