Het Westerkwartier: een nieuwe gemeente centraal in Noord-Nederland

Westerkwartier door Pieter MusterdSinds april 2018 is het hoofdkantoor van Franq gevestigd in het Westerkwartier. Deze landstreek ten westen van de stad Groningen is vanaf 1 januari 2019 ook bestuurlijk een gemeente. Voor ons was het landelijke karakter gecombineerd met de centrale  ligging in Noord-Nederland en goede weg- en spoorverbindingen de reden om hier te gaan wonen en werken.

Landelijk

De nieuwe gemeente Westerkwartier is samengesteld uit de gemeenten Marum, Leek, Grootegast en Zuidhorn aangevuld met het gebied Middag (gemeente Winsum). Het is een prachtig landelijk gebied met twee gezichten. Het Noordelijk Westerkwartier bestaat uit oeroude uitgestrekte zeekleipolders doorspekt met pittoreske dorpjes op wierden en terpen. Het Zuidelijk Westerkwartier is een zogenaamd coulissenlandschap: weilanden omrand met houtwallen.

Centraal

Een bedrijf heeft klanten nodig en moet dus goed bereikbaar zijn. Je kunt namelijk niet alles afhandelen via telefoon en internet. Ik geloof dat een persoonlijke aanpak met af en toe face-to-face contact het beste werkt.

Het Westerkwartier is, ondanks dat het in Noord-Nederland ligt, erg goed bereikbaar. Per auto via de A7 tussen Groningen en Drachten. Per trein via de lijn die Groningen verbindt met Leeuwarden. De gemeente ligt in de provincie Groningen, maar grenst aan zowel Friesland als Drenthe.

Trots

De volksaard in het Westerkwartier is bescheiden. We merkten bijvoorbeeld dat de landelijke bekende opiniemaker Arjen Lubach, opgegroeid in Lutjegast,  hier nog weinig bekend is. Ook de luidruchtige protesten tegen het fracken bij Pieterzijl stuitten op weerstand bij de lokale bevolking.

Ik ben van plan om de Westerkwartierse ZZP’ers meer te laten nadenken over hun kwaliteiten en waar ze trots op zijn en dit dan via hun website en social media uit te laten dragen. Ondernemen vanuit je kracht en je karakter, zo werk ik zelf en zo zie ik ook mijn klanten graag!

 

Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via WhatsAppDelen via LinkedInDelen via E-mail